4 vitlöksklyftor. 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar
Häromsistens hade jag en halv burk philadelphiaost som jag ville göra av med, så jag komponerade ihop en vit pizza medsvamp, spenat, skogschampinjoner och viltök
400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello) 2 klyftor vitlök olivolja (till stekning) 400 g pasta (t ex tagliatelle) ca 2 droppar liquid smoke (rökarom) 3 äggulor 100 g parmesanost, riven salt peppar
Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar medvitlöken. Hetta upp en stekpanna, börja med att tillsätta rapsolja och bryn kycklingbitarna till gyllenbrun färg runt om
Salt och nymald svartpeppar efter behag. Ost och persilja att riva och strö över. 2 Finhacka svampenoch fräs i stekpanna. 3 Skiva vitlökenoch låt den fräsa medsvampen mot slutet. 5 Blanda ner svampen i pastan. 6 Riv ost över pastan och strö lite persilja över. 200g Valfri svamp. 4 Vitlöksklyftor
Tryck ur vitlöken i en skål och mosa den med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Egentligen skulle det vara mer än dubbelt så mycket spenat, men vi tyckte att det räckte med den mängdenvi tog
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlökoch salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.