Idag har jag kokat en köttgryta på hängmörat ytterlår från svenskt nötkött, denna har fått sin smak från paprika samt rött vin som kokat med och gett en mustig och djup smak
Idag invigde jag min nya tryckkokare och gjorde en härlig köttgryta som blir dagens middag. Otroligt va snabbt det gick så man sparar ju både tid och ström med en tryckkokare
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Salta och peppra och pudra över malen paprika. Apropå gårdagens Crock-pot tävling så kommer här en synnerligen god, smakrik och mustig köttgrytamed mina små favoriter – champinjonerna i
Lägg i tumatpure, paprikapulver, salt, peppar, kummin och strö över vetemjölen. Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl med ris som pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.