En relativt snabb gryta som ger ett mört och gott kött. Grytan i sig har fantastiska smaker där bland annat syrligheten från citronskalet och sötman från gelén framträder som sköna kontraster
Jodå, nu ser jag till att göra av med bananer. ) Ett stort paket skivad fläskkarré låg i frysen och tog upp plats så jag passade på att göra av med det också
Bilen är på verkstad, så när jag skulle handla mat fick jag ta cykeln. Jag kände mig som en plattfotad fransk hemmafru när jag balanserade matkassarna på styret
2 buljongtärningar -jag har hittar en grönsaksvariant som är både ekologisk och fri från E621 från Biofood (säljs på Willy´s här i Skene. 2 buljongtärningar -jag har hittar en grönsaksvariant som är både ekologisk och fri från E621 från Biofood (säljs på Willy´s här i Skene
Detta är en riktigt. god och mustig gryta som blir perfekt på lördagskvällen eller som bjudmat. Jag. serverade den med en potatisgratäng, men pressad potatis blir också bra för att
Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan
I svärmors kokbok - modell äldre hittade jag denna gryta vid namn Marengo. Jättegott helt enkelt. Den del av oxen som används mest i detta kök är nog högrev
Dagens middag blev detta. Kycklinggryta med vitlöksost och baconca 6 port1 kg kycklingfile1 ask creme bonjour vitlöksost (ca 100 gr)3 dl grädde2 dl creme fracihe (lätt eller vanlig
Kycklinggryta med tacoost1 grillad kyckling100 gr taco ost creme bonjour deluxe½ brk majs1 brk champinjoner2 dl grädde1 brk mexican chili creme fraiche (norrmejeriers)10 cm Purjolök( hacka)Smör att steka iGör så härSkala, hacka och fräs upp kycklingen i stekpannan