Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Igår hade vi gäster över på middag, började dagen med lite shopping i Farsta centrum för att sen åka hem och jobba lite på vårt nystartade företag (mer om det sen), sist svängde vi ihop en liten festmåltid
Jag är svag för gratänger och här kommer en god variant som absolut är värd att testas. Du behöver. 500 gr fläskfilé (själv använde jag fläskytterfilé)
Grillat är fantastiskt gott. Tyvärr blir det inte alltför ofta då vi bor i lägenhet och det blir ett projekt att gå ner i förrådet för att hämta grillen och stå på gården och vakta den och så
Middagen vi åt igår, en idé som utvecklade sej till en väldigt god bit kött faktiskt. Hej hopp, idag har vi varit i Malmö och shoppat loss inför sommarens alla begivenheter
Lägg över köttet i en gryta. Skrivet 2014-09-20 Klockan 19. 48. 00. 6-8 benfria kotletter1 hackad gul lök1/2 strimlad gul paprika1/2 strimlad röd paprika250 g färska champinjoner1 pkt baconca 4 dl buljong1 dl grädde Maizena redning1 tsk currysalt, pepparStrimla kotletterna och stek dom i lite smör
Finhacka köttet i små bitar. Smaka på köttet så att det är fin konsistens, annars koka lite till. I med köttet i kastrullen och rör runt så att kötten blandas väl och låt detta steka tills köttet fått ordentligt med färg i ca 5 min
Här och nu är det dock en annan sorts kött på tapeten. Just dessa revbenen marineras i en äppelcidervinäger-marinad som ger en ton av syra till köttet som är förträffligt gott
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta