Det är kul det där medköttfärssås hur alla gör sin version och de smakar aldrig likadant. Köttfärssås är en alltiallo rätt som man lätt kan äta varje vecka och ändå så smakar det olika
Köttfärssåsmedsmaker från MedelhavetKöttfärssås finns i mängder av varianter, alla har nog sitt eget favoritrecept för att laga till den här Italienska färsrätten
) Till middag experimenterade jag fram en otroligt smakrik köttfärssås, hur god som helst. Finhacka gullöken och bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar
) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg
Som vissa av er kanske redan vet har vi hakat på Djurrättsalliansens veganutmaning, och har i och med det också återfunnit lite matlagningspepp som legat i dvala
Första rätten ut blev därför en Kikärtsgryta medindiskasmaker i Crock Pot. Här har jag fräst lök, vitlök, paprika och zucchini tillsammans med tomatpuré och kryddor i grytan på spisen
Köttfärsen kokas ihop med indisk garam masala, söta russin och salta jordnötter. Indiska eller ej. Jag behöll köttfärsen och några av tillbehören, men valde istället att fylla paprikor med den smakrika köttfärsen
Så, här kommer en quorngryta medindiskasmaker. Brukar ni laga vegetariskt med quorn, då. Jag gillar de indiskasmakerna - kryddigt och smakrikt utan att vara jobbigt starkt
se , men ändrade lite på det och valde att istället servera rätten med mitt blomkålsmos. Tag en stor gryta och häll i rikligt med olivolja och en stor klick smör
Bryn grytbitarna väl runtom i en stekgryta, krydda lätt med salt. Blanda ner valnötskross, ingefära, lök och vitlök i stekpannan, låt bryna med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.