Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
"stryk sedan tårtan medhårs" Stryk kanten längst sidan och inte uppe på först(se bilden)så minskar risken att bitar från kanten ramlar med i smörkrämen
Biryani är en risrätt full med härliga indiskasmaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammansmed persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Liksom sin släkting kan man äta den i tex hamburgerbröd, i tortillabröd eller med ris. Det går att variera precis som man vill efter eget smak och tycke
Vilket är ditt favoritrecept påpulled pork. Som ni ju kanske redan vet är det ”äppelvecka” den här veckan på bloggen och idag är det dags att dra fram en gammal favorit
Under den här tiden hann jag nästan föräta mig på sushi, det blir ju så när man jobbar med något och äter det i stort sett dagligen, men nu börjar smaklökarna känna suget igen så be prepared för mer sushirelaterade inägg framöver
Det är nog min bästa doft i köket- brynt smök med vitlök i. Det här har jag provat mig fram i flera omgångar och jag måste säga att det är verkligen kanongott
Med smak av Indien av Naresh Mehra, Dag Hermelin och Bruno Ehrs har fokus pånordindiska recept. Den är skriven på ett personligt och lättsamt sätt med ingredienser som är enkla att hitta i svenska mataffärer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.