Bryn grytbitarna väl runtom i en stekgryta, krydda lätt med salt. Blanda ner valnötskross, ingefära, lök och vitlök i stekpannan, låt bryna med en stund
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta. HÄR hittar du dessutom 21 recept och tips på vad du kan göra med överbliven köttfärssås
Griskind. En detalj som inte används så ofta. Oxkind har jag tillagat vid ett flertal tillfällen, och jag har lovat att vi ska jobba oss igenom hela djuren på de djur som vi väljer att äta så inget kött går till spillo
Blomkålsmosmed smak av Ajvar Relisch. Struntade faktiskt i att blogga under helgen, ibland får man ju faktiskt prioritera annat som ex bara umgås med familjen och med den man älskar på kvällen, sitta och prata och mysa till nån film
) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg
Som vissa av er kanske redan vet har vi hakat på Djurrättsalliansens veganutmaning, och har i och med det också återfunnit lite matlagningspepp som legat i dvala
Första rätten ut blev därför en Kikärtsgryta medindiskasmaker i Crock Pot. Här har jag fräst lök, vitlök, paprika och zucchini tillsammans med tomatpuré och kryddor i grytan på spisen
Köttfärsen kokas ihop med indisk garam masala, söta russin och salta jordnötter. Indiska eller ej. Jag behöll köttfärsen och några av tillbehören, men valde istället att fylla paprikor med den smakrika köttfärsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.