Köttfärs- och böntortillas
Milda.se
Milda.se

Köttfärs- och böntortillas

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk finhackad chili
  • spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • ¾ tsk spiskummin
  • malen
  • 400 g vita bönor
  • 1 dl vatten
  • 2 tortillasbröd
  • ½ salladshuvud
  • isberg
  • ½ gul lök i ringar
  • 2 tomater
  • 2½ dl grekisk yoghurt

Beskrivning

    Hacka löken. Häll matfett i en stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt sedan färs och finhackad chili.

    Stek under omrörning i ca 5 minuter så att färsen blir torr och smulig. Smaksätt med salt, peppar och spiskummin. Rör ner bönorna med spad och vattnet. Låt det hela puttra under lock i ca 5 minuter.

    Fyll tortilla bröden med strimlad sallad, lökringar, skivade tomater och färsröran. Toppa med en klick Grekisk yoghurt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.