Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsoch vitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Stek köttfärsen, krydda med salt ochchilipeppar. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Nyskördad vitkål, kryddig köttfärs, lagrad ost, len grädde, mjukost med örter och rött rött vin. Stek sedan köttfärsen, och när den har fått fin färg blandar du kål och kött
Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.