Skala och riv palsternackan grovt. Hacka löken fint. Fräs lök och palsternacka i en stekpanna med Milda Culinesse på svag värme i ca 5 minuter, låt svalna.
Rör ihop Milda Mat och ströbröd i en bunke och låt det svälla i ca 5 minuter. Rör sedan ner färs och ägg och blanda smeten väl. Tillsätt salt, svartpeppar och finhackad basilika eller koriander. Blanda därefter ner den avsvalnade blandningen av lök och palsternackor. Smeten ska vara ganska lös.
Rulla köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Häll Milda Culinesse i en stekpanna och sätt plattan på medelhög värme. Värm ugnen till 225°C.
När bubblorna slutat bubbla i stekpannan - lägg i köttbullar och stek dem på hög värme några minuter runt om. Fyll inte stekpannan för då blir köttbullarna kokta istället för stekta!
Lägg efterhand över köttbullarna i en ugnssäker form med lite Milda Culinesse och pressa limesaft över.
Ugnsstek köttbullarna färdiga ca 10 minuter.
Man kan utesluta örterna i färssmeten och får då mer neutrala köttbullar. Servera köttbullarna med kokt eller pressad potatis, rårörda lingon och gräddsås till.
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Jag rullade köttbullar och stekte dem i långpannan med ett teflonbakpapper i botten. Själv körde jag på metoden att jag tog en klutt smet med hjälp av en vattensköljd sked och sedan formade jag till köttbullen med hjälp av skeden
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Med nötfärs blir köttbullarna lite torra och faller lättare isär. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.