Köttbullar med palsternacka
Milda.se
Milda.se

Köttbullar med palsternacka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk Milda Culinesse
  • 1 dl Milda Mat 15 %
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka basilika eller koriander
  • 2 msk Milda Culinesse till stekning
  • 1 lime

Beskrivning

    Skala och riv palsternackan grovt. Hacka löken fint. Fräs lök och palsternacka i en stekpanna med Milda Culinesse på svag värme i ca 5 minuter, låt svalna.

    Rör ihop Milda Mat och ströbröd i en bunke och låt det svälla i ca 5 minuter. Rör sedan ner färs och ägg och blanda smeten väl. Tillsätt salt, svartpeppar och finhackad basilika eller koriander. Blanda därefter ner den avsvalnade blandningen av lök och palsternackor. Smeten ska vara ganska lös.

    Rulla köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Häll Milda Culinesse i en stekpanna och sätt plattan på medelhög värme. Värm ugnen till 225°C.

    När bubblorna slutat bubbla i stekpannan - lägg i köttbullar och stek dem på hög värme några minuter runt om. Fyll inte stekpannan för då blir köttbullarna kokta istället för stekta!


    Lägg efterhand över köttbullarna i en ugnssäker form med lite Milda Culinesse och pressa limesaft över.

    Ugnsstek köttbullarna färdiga ca 10 minuter.

    Man kan utesluta örterna i färssmeten och får då mer neutrala köttbullar.
Servera köttbullarna med kokt eller pressad potatis, rårörda lingon och gräddsås till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.