) Tunn, smakrik, saftig och inte sån där ”köttbulle-kebab” som många kebabexperter kallar de. Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat
Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt
Det är bara att steka köttet några minuter och du har super god kebab redo. Jag rekommenderar att du använder färsk kött och inte upptinat färs för att få godast smak
Ett rött och aromatiskt ris med smak av tomat, gröna bönor och kött. Vill du förkorta tillagningstiden på riset kan du använda köttfärs istället för lammköttsbitar
Det jag gjort i detta recept är att jag har använt mig av griskött i mitt spett (vilket inte egentligen förekommer i döner kebab eller shawarma då dessa härstammar från muslimska länder, där använder man lamm, kyckling eller nötkött) men kryddningen som jag använder är mer åt shawarmahållet
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.