KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
Curry och färs är inte så ofta vi blandar här hemma, även om det faktiskt är riktigt gott. Dessutom grädde, mango chutney och sambal oelek, vad kan gå fel, liksom =)4 pers400 g blandfärs1 gul lök, hackadsalt och grovmalen svartpepparTäcke
Lägg över folie om kåldolmarna riskerar att bli brända men inte är helt mjuka än. Låt vattnet koka upp och låt vitkålshuvudet koka tills bladen börjar lossna, bli genomskinliga och mjuka
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål. Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål
Koka bladen i lättsaltat vatten 4-5min tills de är mjuka. Fräs den mjuk och glansig tillsammans med kålhacket i 1 msk smör. Häll såsen över kåldolmarna och fortsätt grädda ca 15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.