KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
Lägg kåldolmarna tätt med skarven nedåt i en smord form och pensla dem rikligt med Milda Culinesse. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills de har fått fin färg
Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål. Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål
Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott. Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott
Klassisk husmanskost som (också) skulle fått Mannerström att fälla en tår…Köttfärslimpa, kroppkakor, stekt strömming, dillkött men bäst av allt kåldolmar
Här om kvällen så gjorde jag & älste sonen Timmy, egena kåldolmar. Kåldolmar. 2016-04-23, 07. 44. ). Det vart mycket omtyckt och uppskattat, så här kommer receptet om du vill testa att göra egena du med
Kåldolmar Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Kåldolmar Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten
Det äldsta belägget för att den här rätten har tillagats i Sverige är ett recept på turkiska "Dolma" som finns i Cajsa Wargs berömda kokbok (1765 års upplaga)
Kommentarer
Milena Giovanna
Skulle du kunna kopiera receptet här? Kommer inte in på sidan 😔
Logga in eller Registrera för att kommentera.