Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Garnera med rocculablad. Chèvre innehåller bara en låg mängd laktos, och brukar tolererades av personer med laktosintolerans, men fråga personen själv för säkerhets skull
Lägg ut skivorna i en ring med ett par skivor i mitten på en plåt. krydda med salt och nymalen peppar. Lyft över de gratinerade rödbetorna och ät medebumms
Känn efter med en provsticka. Häll av kokvattnet och spola av rödbetorna med kallt vatten. Skiva ev större rödbetor med en legymkniv och lägg i en burk för sig
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Börja med att diska två stora burkar som du skall ha betorna i. Dra försiktigt upp dom så att rottrådarna blir hela, banka av jorden och vrid av blasten med ett par cm till godo till betan
Låt dra på eftervärme en stund med lock på, så blir fetaosten mjuk och god. Smörstekta rödbetor med fetaost 2 port. Smörstekta rödbetor med fetaost 2 port
Blanda rödbetorna med vinäger, olja, salt och peppar. Servera tillsammans med rökt fisk och potatis. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.