Sesam- & grönsaksfyllning. Som jag förstått är dumplings ett samlingsnamn på dessa små härliga degknyten som man kan fylla med vad kylskåpet har att bjuda på
TwitterFacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. Att vi skulle göra dumplings. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Detta blir till ca 2-3 personer, eller som ett tilltugg till ca 4-5 personer. Lägg ca 1-2 tsk fyllning i mittan på degplattan och vik ihop plattan till en halvcirkel, tryck ihop i mitten, vik sen in den yttersta delen till ett veck mot mitten och tryck ihop. Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga. 7-8 minuter i omgångar, sätte dem inte för tätt. ca 2-3 personer. ca 4-5 personer
Häll detta över färs- och kålblandningen och rör om till en fast smet. Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra
Fisksås-, lime- och sojadipp. 2030 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker) 300 g lax 100 g räkor, urkramade 1 lime, saft och skal 1 chilifrukt, finhackad salt 1 ägg 1 msk koriander, hackad fisksås-, lime- och sojadipp. Av Magnus AlbrektssonFotografDavid Back 20-30 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker). 300 g lax 100 g räkor, urkramade 1 lime, saft och skal 1 chilifrukt, finhackad salt 1 ägg 1 msk koriander, hackad fisksås-, lime- och sojadipp. 2 tsk fisksås 2 limer, saften 4-5 msk soja, Kikkoman 6 tunna skivor röd chilifrukt
Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Servera med den sweet chili-dipp du föredrar. 2030 wontonplattor (finns i asiatiska butiker) 400 g kycklingfärs 2 msk ingefära, riven 2 msk koriander, hackad 1 ägg salt olja till fritering sweet chili-dipp (köp din favoritsort). Av Magnus AlbrektssonFotografDavid Back 20-30 wontonplattor (finns i asiatiska butiker). 400 g kycklingfärs 2 msk ingefära, riven 2 msk koriander, hackad 1 ägg salt olja till fritering sweet chili-dipp (köp din favoritsort)
Att göra Dumplings är både roligt och så fantastiskt gott, det finns en hel uppsjö med videos på youtube om hur man viker ihop dom och vi tränar och lär oss för fullt, till den här omgången tycker vi själva att dom blev ganska snygga men framför allt supergoda
Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra. Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan
Det enda med dessa dumplings som är svårt, det är att wonton-plattorna torkar ganska snabbt. Lägg ungefär en struken matsked fyllning på varje wonton-platta
4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I veckan gjorde min kompis Cecilia och jag dumplings. Då min bambukorg är liten och antalet dumplings var så många så ångkokade vi några i korgen och resten i en stekpanna med hög kant
Var man än vrider och vänder sig på nätet idag så ser man recept på hur man kan göra egna dumplings. Använde den till alla dumplings med kycklingfärs men sedan stekte jag de med svamp, vilket kanske då inte kallas dumplings men blev så otroligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.