Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. Mitt råd är alltså att ta det försiktigt med sesamoljan, tillsätt lite i taget för oljan tar lätt över smakmässigt
-Jag älskar att flanera runt i asiatiska livsmedelsbutiker, läsa alla tecken man inte har en aning om vad de betyder och försöka komma på vad man kan använda produkten till
4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dumplingsmedkyckling och sesamsås. Igår hade vi planerat att testa göra dumplings för första gången och lägligt nog så var det ett klipp i nyhetsmorgon från mitt kök där de lagade dumplings så vi utgick från det receptet
Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Servera med dipsås och ris. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan. 400 g kycklingfärs. 5 salladslökar 1 vitlöksklyfta 400 g kycklingfärs 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 riven färsk ingefära 1 tsk salt 1 förpackning wontondeg Dipsås
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.