När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Saftiga köttfärsbiffar med mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter. När jag gör många biffar steker jag dom på plåt i ugnen, då brukar jag använda ca 2 kg färs för att sen kunna frysa in och ta upp vid behov
Ta fram bunken igen och blanda ner kalvfond, soja, salt vitpeppar och köttfärs. Smörj en långpanna med lite smör och bred ut köttfärsblandningen över botten
Kvällens middag bestod av dessa älgfärsbiffar med en god och smakrik sås. Jag lät biffarna vara ganska så rena i sina smaker, då älgfärsen är god i sig
Stek under tiden färsen. Häll i köttfärssåsen och rör om lite. 500 g nötfärs. 500 g nötfärs. Det är fredag och jag vet att ni är många där ute som kommer att äta tacos ikväll
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Maten idag fick bli en snabblagad köttfärs och vitkålsgryta. Bryn färs, vitkål, lök och morot. 4 portioner600 g blandfärs1 gul lök1 morot400 g vitkål2 msk kinesisk soya2 dl vatten1 dl creme fraiche2 msk kalvfond1 msk ljus sirap1 tsk salt½ tsk grovmalen svartpeppar1 tsk oreganoGör så här. 600 g blandfärs
Finhacka löken och blanda med färsen i en bunke. 1 kg blandfärs. 1 kg blandfärs. Hemgjorda köttbullar med gräddsås och smörkokta morötter (istället för potatis)
500g fläskfärs. 500g fläskfärs. Jiaozi är fyllda degknyten som äts i enorma kvantiteter i norra Kina. På det kinesiska nyåret äter man (iallafall i norr) alltid dumplings på själva nyårsnatten
Ja jisses, det här är nog bland det godaste jag har ätit. Asiatisk mat är verkligen gott och köket har sin speciella karaktär med söta och salta smaker som möts
Blanda alla ingredienser tillsammans med fläskfärsen i en bunke till en jämn smet. Gyoza på fläskfärs med salladslök, ingefära och sesamolja (4 generösa eller 6 mindre portioner). 500 gram fläskfärs. Tag fyra gyosaark åt gången, och lägg små bullar av färsen (cirka 3 cm i diameter) på varje ark. 500 gram fläskfärs