Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta. Koka färskpotatisen, häll av den och låt den ånga av
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smakade nästan som det riktigt grova knäckebröd jag minns från den tid när jag tålde gluten. Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra
eventuellt salt och svartpeppar från kvarn. Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Smaka av med peppar och chiliflakes. Finhacka lök och vitlök och fräs på i en kastrull. Toppa soppan med baconströssel och servera varm tillsammans med ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.