Igår tog fru M på sej kreativitetskockmössan och svängde ihop en korvgryta till middag, såsen blev så väldans god att den nästan försvann under avsmakningen vid spisen
Vintergryta med korv och rotfrukter i mustig buljong. Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solenoch det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Själv är jag inte direkt någon flitig svampplockare och då är det ju tur att vi har en svärfar som förser oss med torkade kantareller
Koka färskpotatisen, häll av denoch låt den ånga av. Schalottenlök. Fräs vitlöksklyftorna i olivolja på låg värme så att de mjuknar och får lite lätt färg, de ska inte brynas
Så blev det lördag och vi fick sällskap av goda vänner till middagen. Kände mig lite "vintrig" dels kanske för att julmusik ljudit ur högtalarna sedan fredag eftermiddag menäven för att det dukades med julduken på bordet
En riktigt god, mustigoch mättande soppa. Det blåser, är ruggigt och regnet står som spön i backen. Ska man få lite fart på livsandarna finns det ingen annan råd än att tillaga sig en värmande soppa
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Gulasch görs ju normalt på nötkött som får puttra länge, här en mer snabblagad variant som ger enmustig smak och som smakar som ett långkok, servera köttfärsgulaschen med morotsstavar eller andra rotsaker, en klick svalkande crème fraiche och ris
Gudagod fisk i panna med enmustig tomat-, vitlök- och bönsås. Den här fisken med matiga bönor och massa smak av basilika och persilja skulle jag kunna äta minst tre gånger per vecka
Bra basvaror som håller bra i skåpet utan att springa iväg och bli dåligt och som det, med lite ytterligare ingredienser dessutom går att göra många olika varianter på maträtter med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.