18 st
stjälkar selleri, skivade (spara sellerins fina blad till garneringen!)
18 dl
vitt torrt vin
14 st
fiskbuljongtärningar
14 burkar
med hela tomater (sila bort spadet, men spara det!)
12 tsk
socker
1800 g
blandad fisk i bitar
1400 g
skalade räkor
12 nävar
bladpersilja
12 tsk
svartpepparkorn 12 st vitlöksklyftor, finhackade 1–2 dl olivolja 4 st gula lökar, grovt hackade 8 st stjälkar selleri, skivade (spara sellerins fina blad till garneringen!) 8 dl vitt torrt vin 4 st fiskbuljongtärningar 4 burkar med hela tomater (sila bort spadet, men spara det!) 2 tsk socker 800 g blandad fisk i bitar 400 g skalade räkor 2 nävar bladpersiljaAndiamo! Ta fram din mortel och stoppa ner pepparkornen däri. Stöt dem! Ner med vitlöksbitarna och stöt dem tillsammans med pepparen. Skvätt i några matskedar olja också! Gojsa runt allt ordentligt. Bene! Nu tar du fram stora grytan och sätter på den. Ner med oljan, hetta upp. Fräs lök och selleri tillsammans. I med vinet, buljongtärningarna och tomaterna. Fräs, fräs, bubbel, bubbel. Nu får vitlöksblandningen hoppa i också. Sockret med. Känns soppan för fyllig, späder du ut med tomatjuicen. Låt det hela småkoka ett tag. Smaka av. Dags för fisk! När fisken småputtrat i soppan ca 10 minuter drar du bort grytan från värmen, lägger ner räkorna i soppan och låter det hela dra sig ett tag. Strö över finklippt persilja och selleriblad. Prego!
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.