Den irakiskabiryanin är känd världen över. Namnet biryani kommer från det persiska ordet ”beryan” som betyder friterad/rostad och det är inte ovanligt att man faktiskt friterar varje ingrediens förutom riset
Den här maträtten, Biriani, kan man säga är den irakiska motsvarighet till spansk paella. Biriani är en typisk irakisk festrätt och serveras vid högtider
Denna biryani är en blandning av den Indiska och Irakiska receptet. Biryani är en risrätt som är väldigt populär i de Orientaliska länderna, främst i Irak men även i Indien och Pakistan
Här kommer min variant utav den irakiskabiryani`n. Biryani är en jätte god maträtt som kan varieras på mängder av olika sätt beroende på vilket land den kommer ifrån
Tepsi redo att åka in i ugnen. Tepsi är en moussaka-liknande rätt och mycket omtyckt i hela Irak. Tepsi går att variera i det oändliga, genom kryddning, att utesluta kött eller använda kyckling
Shorbet hamod shalgam- Irakisk soppa som passar till kubba, recept HÄR. Kubba är en fylld deg av något slag som antigen kan kokas, friteras, stekas eller ugnsbakas
När vattnet har försvunnit, tillsätt alla dem stekta grönsakerna och kycklingen i kastrullen och låt biryanin ångkoka med lock på låg värme i cirka 10 minuter
Den här efterätten gjorde jag i helgen för att ta med när vi var bjudna på middag hos vänner. Vi var bjudna hela helgen hos olika vänner, fredag, lördag, söndag och man måste ju ta med något så här handlar det om att spotta ut tårtor och efterrätter (ärligt talat så blev det lite färdigköpta [
Biryani hör till en av de traditionella rätterna i det irakiska köket. Många kryddar biryani med noomi basrah och en så kallad baharat-krydda som påminner mycket om den indiska garam masala-kryddan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.