Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild. Gör ett kryssnitt i mitten på varje köttbit med en spetsig kniv
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Bryn köttet i smör, på båda sidor, och krydda med salt och peppar. Koka ur stekpannan med öl, vatten och fond och häll över köttet, potatisen och löken
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Fräs svampen tillsammans med löken i smör. Ta ut och låt det inbakade köttet vila en stund. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
1 oxfilé ca 1,3 kg. 1 äggula vispad med 1 msk vatten. Pensla filé med konjak och låt stå i minst 30 minuter i rumstemperatur. 1 oxfilé ca 1,3 kg 2 msk konjak. 1 äggula vispad med 1 msk vatten
Inbakadoxfilé fylld med svampstuvning. Istället för hemgjord svampstuvning kan du fylla oxfilénmed smaksatt färskost eller färdig stuvad svamp från burk
Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla med ägg eller vatten. Servera köttet med såsen och ris, klyftpotatis eller potatisgratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.