Nötkött Rätter

Nötkött Rätter

  • 20 Recept
Svenska köttbullar med fräst sommarkål

Svenska köttbullar med fräst sommarkål

Blanda ströbröd, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt blandfärs, ägg, salt, svartpeppar och kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet
Jureskogs bästa burgare

Jureskogs bästa burgare

Skär ner allt i 5 cm kuber, ställ i frysen 2 timmar. Grovmal 2 ggr, allt på tjocka skivan. Rulla in färsen i dubbel plastfilm i en 12 cm lång korv
Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem nästan mjuka och låt rinna av. Skala och hacka löken
Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Blanda havregryn, mjölk och potatismjöl i en bunke. Låt bland-ningen svälla 10 minuter. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk smör
Köttgryta med ingefära och kanel

Köttgryta med ingefära och kanel

Putsa köttet. Bryn det i flytande margarin. Hacka vitlökarna och tillsätt dessa. Rör också ner tomatpuré och mjöl
Tjälknöl II

Tjälknöl II

5 kg nötkött. Lägg det frysta köttet otinat i en eldfast form och ställ det i nedre delen av 100° varm ugn ca 2-3 timmar så att köttet tinar
Pannbiff med lök

Pannbiff med lök

Låt ströbröd och grädde svälla i en bunke i 10 minuter. Skala, hacka och fräs löken i en stekpanna med matfett, tills den är mjuk
Ostfylld oxfilé med pestosås

Ostfylld oxfilé med pestosås

Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild. Salta och peppra köttet
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Skär och putsa oxfilén ren från hinnor och senor och bryn den i en stekpanna med smör. Salta och peppra
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och låt det stå i kylen
Oxfilé med parmesansmör

Oxfilé med parmesansmör

Potatisgratäng. Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs purjolök och vitlök i en stor gryta med smör
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnsfast fat och låt det stå i kylen
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Skala och skiva potatisen. Dela stora köttskivor i mindre bitar. Bryn köttet i smör, på båda sidor, och krydda med salt och peppar