Bakade lite mumsigt goda frallor till frukost idag. Rörde ihop degen i en bunke igår kväll och lät bunken med degen jäsa i kylen över natten, imorse så klickade jag ut degen på en plåt och sedan skjuts in i ugnen och efter en så där 14 minuter hade jag härligt nybakade frallor till frukosten
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Det bästa med hurtbullen är inte bara att den går snabbt att göra - det går att byta ut i princip alla ingredienser allt utifrån vad som finns hemma, så länge man håller balansen mellan det torra och det blöta
Foto. Eva Hildén. Jag vill påminna och tipsa om de här fantastiska småbröden. Under lång tid var det det här glutenfria, low-carb-brödet det enda bröd jag åt när jag undvek alla sädesslag (även naturligt glutenfria)
Det finns många möjligheter med slätbullar/släta bullar. Fyll dem med en god kräm eller sylt, pensla med smör och rulla i socker eller skär av toppen fyll med mandelmassa och toppa med grädde och du har en semla
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
I söndags skulle hustrun och jag bege oss ut i naturen. Vi blev så inspirerade av alla facebookuppdateringar med bilder på gummistövlande hurtbullar som med korg i hand ger sig ut på svampjakt
Men hej. Det var inte igår. -). Länge sedan sist men har haft fullt upp i Stockholm. Fått jobb, haft massa besök från norr och nu är jag uppe i norr denna helg
I lördags mötte jag upp en vän på Ip klockan 8. 30 på morgonen. Dags att springa 5 km-rundan. Jäklar va jobbigt det va, men det va riktigt roligt och så skönt efteråt
Så fort veckorna går, det är nästan så man inte hänger med. Men det är bara att gilla läget, vi är ju på väg in i en underbar tid med sol och värme… nu är den inte långt borta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.