Bakade lite mumsigt goda frallor till frukost idag. Rörde ihop degen i en bunke igår kväll och lät bunken med degen jäsa i kylen över natten, imorse så klickade jag ut degen på en plåt och sedan skjuts in i ugnen och efter en så där 14 minuter hade jag härligt nybakade frallor till frukosten
vill du ha med dig en uppskattad present nästa gång du ska hem till någon tycker jag att du ska baka en hurtbulle, vira in det i en kökshandduk och så är det klart
Foto. Eva Hildén. Jag vill påminna och tipsa om de här fantastiska småbröden. Under lång tid var det det här glutenfria, low-carb-brödet det enda bröd jag åt när jag undvek alla sädesslag (även naturligt glutenfria)
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
I söndags skulle hustrun och jag bege oss ut i naturen. Vi blev så inspirerade av alla facebookuppdateringar med bilder på gummistövlande hurtbullar som med korg i hand ger sig ut på svampjakt
hurtbulle, filbröd, allt vad det kallas. kikade på mitt gamla recept på hurtbulle. Till soppan häromdagen blev det en ny variant av den snabbakade limpan
I lördags mötte jag upp en vän på Ip klockan 8. 30 på morgonen. Dags att springa 5 km-rundan. Jäklar va jobbigt det va, men det va riktigt roligt och så skönt efteråt
Hurtbullebröd. Så fort veckorna går, det är nästan så man inte hänger med. Men det är bara att gilla läget, vi är ju på väg in i en underbar tid med sol och värme… nu är den inte långt borta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.