Bakade lite mumsigt goda frallor till frukost idag. Rörde ihop degen i en bunke igår kväll och lät bunken med degen jäsa i kylen över natten, imorse så klickade jag ut degen på en plåt och sedan skjuts in i ugnen och efter en så där 14 minuter hade jag härligt nybakade frallor till frukosten
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Hurtbullar. SoppaMatbrödUnder 30 minuter Hurtbullar. Nu när sommarvädret fortsätter vara något av en besvikelse, så fortsätter vi att mumsa i oss soppor av alla de slag
Galet goda hurtbullar. Det här receptet finns upplagt sedan tidigare, men eftersom det är ett favoritrecept som jag ofta bakar vill jag puffa för det igen
I boken fick fröbröden namnet ”hurtbullar” eftersom att de är så nyttiga . Foto. Eva Hildén. Jag vill påminna och tipsa om de här fantastiska småbröden
Det finns många möjligheter med slätbullar/släta bullar. Fyll dem med en god kräm eller sylt, pensla med smör och rulla i socker eller skär av toppen fyll med mandelmassa och toppa med grädde och du har en semla
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter
Men hej. Det var inte igår. -). Länge sedan sist men har haft fullt upp i Stockholm. Fått jobb, haft massa besök från norr och nu är jag uppe i norr denna helg
Den senaste tiden har både Michael och jag förvandlats till riktiga hurtbullar, så vi drog med en gång ner till gymmet (rör man sig mer får man äta mer är min devis)
I lördags mötte jag upp en vän på Ip klockan 8. 30 på morgonen. Dags att springa 5 km-rundan. Jäklar va jobbigt det va, men det va riktigt roligt och så skönt efteråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.