Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra
Marinaden som jag gjorde tillkycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller kanna. Oftast använder vi samma gamla enkla marinad med thai-chilisås när det är dags att grilla kyckling
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Och hasselbackspotatis gjord på sötpotatis har jag då aldrig serverats, tydligen ska det vara ost på – det är typ det som gör en potatis till hasselbackspotatis
Låt puttra en stund, smaka av och se till att kycklingen är genomgjord. Häll i kokosmjölk och soja. Asiatisk kycklingwok är en favorit hemma hos oss, blir ofta det när vi inte vet riktigt vad vi ska göra (som denna kväll)
(Recept från Elle Mat & Vin). Perfekt som tillbehör på en buffé (kan bra ätas kalla) eller som lunch med en sallad gjord på bl a ruccola, fetaost och vattenmelon
Kommentarer
manuela-2
Pröva med kinesisk soya för mörkare färg?
Logga in eller Registrera för att kommentera.