Ställ kallt några timmar. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Fram till detta kan man förbereda & sedan frysförvara. Lycka Till. Stek i ugn 125 grader tills köttet har en innetemperatur på 70 grader. Vi hade inne vårt kött till 74 grader då svärmor är "rädd för rosa kött"
En härlig hemmagjord potatissallad, en kallskivadkycklingfile, sallad och bröd. När sommaren är här blir det en del fester och då tycker i alla fall jag att det passar utmärkt med en kall buffé som görs klart dagen innan
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. Till salladen blev det kycklingfilé som fått ligga i marinad över natten, bara till att skiva upp den dagen efter, riktigt smidigt
Låt stå kallt fram till servering. Koka tills de är mjuka. Den här stod på buffébordet och blev najs. Vi gjorde den dagen innan så den fick gosa ihop sig
Det bästa är att det mesta kan göras i förväg och frysas in till kalasdagen. Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Gör den på färsk fin kycklingfile och det hela blir en saftig och god kyckling som du med lätthet kan förbreda dagen innan och bara ta fram och servera kall
Currysås med äpple till stekt laxfilé. Häll ner oljan i en tunn stråle i matarröret under tiden maskinen går, kör tills majonäsen blir tjock, blank och krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.