Hjortfilé med svampduchesse, rödvinssås och jordärtkockssmör
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g hjortfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk krossad röd-
  • grön- och svartpepparblandning
  • 1 msk smör
  •  
  • Svampduchesse
  • 750 g mandelpotatis
  • 300 g trattkantareller
  • 1 +1 msk smör
  • 1½ dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  •  
  • Rödvinssås
  • 5 skalade vitlöksklyftor
  • ½ dl körsbärsmarmelad
  • ½ dl koncentrerad kalvfond
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • ½ dl steksky
  •  
  • Jordärtskockssmör
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  •  
  • Tillbehör
  • Örtsallad med kantareller

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.