Skär den gravade laxen i skivor om den inte redan är det. Servera med kokt potatis och hovmästarsåsen. Mosa ihop socker och dill i en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen
I min familj brukar vi ha dels gravad lax, men även varmrökt lax, och den varmrökta laxen serveras tillsammans med en vispad hovmästarsås som en av mina mostrar började med en gång i tiden för länge sedan
Skär fisken i tunna skivor med en laxkniv och lägg upp på fat. Blanda salt, socker, vit- och svartpeppar, rosépeppar och dill och gnid in fisken med detta
Servera laxsmörgåsen tillsammans med lite hovmästarsås. En av fördelarna med julsäsongen är att man ofta “hittar” olika sorters lax och tillhörande såser i kylskåpet
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.