Låt riset svettas i oljan i en kastrull tillsammans med kryddorna. Kryddigt ris. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alla grönsakerna tillsammans på medelvärme
Här har jag gjort en maträtt medriset och ugnsrostad rödbeta. Har du ätit blomkålsris någon gång. Jag toppade det hela med kokosyoghurt, men jag kan tänka mig att fetaost eller chèvre passar mycket bra till
Skär paprikan i cm-bitar. En av de rätter vi brukade göra där var just ”rismed gojs”, man stekte köttfärs med de kryddor man kommit ihåg att ta med sig och blandade det med kokt ris och slevade i sig med sked
Jag verkligen älskar att det är fräscht, somrigt och, trots att man får lite äcklig andedräkt efteråt, så är kombinationen mellan basilika och vitlök exemplarisk
I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Blev en hälsosam variant av friterad ris på bengaliskt vis som mamma brukade göra förut och som jag åt typ VARJE dag, och sen en kycklingröra med smak av vitlök, citron och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.