I dag tänkte jag ge er ett recept som är Indiskt inspirerat. Gultris. Börja med riset. Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult
Koka under tiden ris och förbered övriga tillbehör. Kryddigt ris. Salta lätt och vänd ner basmatiris. Fräs riset med löken och kryddorna ett par minuter
Indiskttomatris. Som denna smakrika risrätt med tomat. Indisktris med tomat. Jag hade redan börjat tillaga tomatriset när jag insåg att jag inte hade tomatjuice hemma, en av huvudingredienserna
Igår lyckades jag göra jättegod krämig kyckling på… LÄTTKVARG. Det är sant. ) Supergott. För att göra det riktigt smaskigt så började jag på direkt på morgonen
Indierna serverar gärna ett pilaffris med både lök, gurkmeja och andra kryddor. Det här är en enklare variant och det sätt som man ofta kokar ris på i Indien, antagligen för att kryddorna som får koka med är så nyttiga och med sina egenskaper gör riset och maten mer lättsmält och välgörande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.