Jollofrice är en smakrik och kryddig risrättfrån Väst Afrika. Riset kan tillagas på olika sätt och kan innehålla allt från grönsaker, fisk till kyckling
Helt fantastisk "rissallad" med en fantastisk balans av smaker (sött-saltfrån teriyaki, lite hetta från vitlök och lite sötma från russin) och kanon kombo av konsistenser
Ris à la malta ur boken Bakglädje och LCHF. Vad jag har saknat ris à la malta till jul. Ris à la malta. Blanda ris, vispgrädde, mjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstång i en kastrull
Ta bort skinnet från den färdiggrillade kycklingen, om ni använder en sådan, skär upp köttet i bitar och lägg ner den i riset – stek allting väl och krydda mycket, kläck sedan i ett ägg och rör om
Blanda i riset och tillsätt resterande grönsaker. Rör hela tiden så att inte riset bränns. 3 dl kokt ris. 3 dl kokt ris 16 jätteräkor 1 gul paprika 1 röd paprika 8 vårlökar 1 knippe koriander 0,5 chilifrukt 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor salt peppar olivolja
½ dl berberis (små mörkröda, syrliga bär som kan köpas i affärer med sortiment från mellanöstern. Kan man inte få tag på berberis kan man ersätta med torkade tranbär)
Koka riset i buljongen från kycklingarna. Blanda riset med den sista tredjedelen av ingefäran. Servera i kycklingen med ris och buljong i djupa tallrikar och låt gästerna välja chilli och koriander efter eget tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.