Ordet Naan kommer från persiska där det helt enkelt betyder “bröd”. I Indien är naan ett platt bröd av jäst vetedeg som man ”smäller” fast på innerväggen i en tandoor, där det bakas i hög temperatur runt 450 grader
Rogan josh är en rätt som kommer ifrån Kashmir (även om den kanske har Persiskt ursprung). Personligen tycker jag detta är en mycket god rätt så jag uppmanar er att testa den om ni inte har provat den redan
Naanbröd är ett måste när man är på indiskrestaurang men det är inte så svårt att göra själv. Dom är godast nygrädde så tänk på att göra dom nära inpå middagen som möjligt
Blanda ut torrjäst med några dl mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke. Rör om. Använder du färsk jäst så smular du ner den i bunken utan mjöl och rör ut i fingervarmt vatten
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade