Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Resultatet blev en supergod gryta som föll alla lunchgäster i smaken
Schnitzelpå kyckling med jägarsås är en rätt som påminner mig om Tyskland. Krispigt ugnsrostad potatis i tunna skivor som har fått stå inne i ugnen i närapå en timma och gottat till sig
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Servera gärna en cachumber till, marinerad lök på indiskt vis som enligt ayurvedisk lära är bra för matsmältningen
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken. Fortsätter på temat tänk grönt och addera sedan fisk, fågel eller kött
Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.