Tillsätt speltmjöl tills degen kan knådas med händerna, men se upp så den inte blir för torr. Pensla med uppvispat ägg,och ställ på efterjäsning i ca 30 minuter
Smula ner jästen i en bunke, lös den med halva grötblandningen innan du häller på resten av gröten. Tänk på att degar med dinkelmjöl ska vara en aning kladdigare än vanliga vetemjölsdegar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i yoghurten och sylten. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, 1 ½ liter
pensal bröden med olja och strö över solrosfrön och havrekross. Grovbröd på mitt vis2 limpor70 g linfrö1 dl havrekross1 dl solroskärnor200 g rågsikt280 g grahamsbröd4 tsk salt300 g vetemjöl50 g jäst2 dl sirap (och 2 msk såskulör för färgens skull)1 dl lingonsylt12 hackade torkade aprikoser1 l filmjölkBlanda allt det torra. 70 g linfrö
Lägg rucola på knäckebröden, därefter osten och toppa med päronkompott. Koka päronen med 2 msk vatten, pressad lime, rivet skal, kanel och strösocker i en kastrull med lock, låt koka tills päronen är mjuka, mixa med stavmixer
Ett saftigt bröd fyllt medlinfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Ansa löken, skär dem i ringar och stek upp dem tillsammans med biffarna. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med lite smör och stek dem ca 3 minuter på varje sida. 4 msk nyttig ketchup (en fin ketchup är endast sötad med lite råsocker)
Garnera med vallmofrön. 0,5 dl linfrön. Klä en 1 liters form med bakplåtspapper och häll ner smeten. Har trixat och försökt få till ett rostbröd som inte är äggigt, fluffsigt och innehåller en massa kolhydrater – och idag blev det lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.