Servera kotletterna till en god tomatsallad med fetaost, gurka och salladslök (ev salt o peppar). Den är len och mild i smaken och helt fantastisk god tillsammans med tomat
Lägg över köttet i kastrullen med grönsakerna och tillsätt vatten. Har du använt fett kött som karré eller fett kotlettspill så får du låta buljongen svalna helt - gärna i kylen - så att du kan skimma bort fettet på ytan av buljongen
Servera salladen till kotletterna eventuellt sås. Blanda med potatisen med lök, tomater och gurka. Blanda potati-sarna med 1 msk olja, salt och peppar och lägg på låt med bakplåtspap-per. Rör ihop pressad vitlök och 1 msk olja, och bred på kotletterna. Grilla eller stek kotletterna i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida. 2 st fläskkotletter
Lägg ner kotletterna i påsen och massera in marinaden i köttet. Riktigt spännande och annorlunda jordnötssås med en liten hint av spiskummin som gör att den smakar lite indiskt
Stek vitlöken och löken ca 10 minuter på medelvärme i en stor kastrull eller gryta. Gör så här. Skala steklöken, men behåll den hel, fin hacka vitlöken och dela champinjonerna i mindre bitar
Skiva kotlettraden i skivor. Pensla kotletternamed marinad och grilla i 10-15 min eller tills innertemperaturen är 65ºC. 600 g Scan Piggham benfri Kotlett i bit
Riv skalet från limen och blanda med curry och oljan. Servera med matyoghurt, ruccola och couscous. Grilla kotletterna över glöd i ca 2 minuter på varje sida. 4 Scan Pigghamkotletter benfria
Steka filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om kycklingen i rikligt med smör i en stekpanna. Vispa ur pannan med grädde och creme fraiché och låt puttra tillsammans med hälften av vitlöksklyftorna och rosmarin och en skvätt citronsaft
Stek kotletterna och krydda efter behagHäll på grädde och ketchupLåt koka tillsammans i ca 20 minuterSmaksätt såsen med kryddorna efter behagServera med kokt potatis
Jag grillade den på kolgrill men det går förstås att tillaga den i ugnen också. Det har knappast undgått någon att kål är min absoluta favoritingrediens, här har jag använt grönkål tillsammans med en annan favorit - kålrabbin
Riktig höstmat blev det idag med skånsk potatis och en grillad saftig kotlett. Servera potatisen medkotletten och en klick rönnbärsgelé, strö över rikligt med persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.