Min kokbok

Min kokbok

  • 26 Recept
Marockansk rotfruktsgryta

Marockansk rotfruktsgryta

Låt löken svettas utan att ta färg i några minuter. Krydda med gurkmeja, paprikapulver, spiskummin och chili
Stuvad kålrabbi

Stuvad kålrabbi

Idag har jag provat att tilagga kålrabbi. Jag var väldigt förväntans full. Och det är inte sista gången jag tilagar det kan jag låva
Ugnsstekt kålrabbi

Ugnsstekt kålrabbi

Vi åt det till grillat kött, sallad och bearnaisesås och saknade inte pommes frites det minsta lilla
Dagens recept: Ratatouille i lergryta

Dagens recept: Ratatouille i lergryta

Börja med att blötlägga lergrytan med lock ca 15 minuter i kallt vatten. Ta ut grytan och låt den stå med locket på ca 15 minuter. Ca 20 minuter att förbereda. Ca 15 minuter att eftersteka i grytan
Grillad kotlett med gräddig kålrabbi

Grillad kotlett med gräddig kålrabbi

Börja med att strimla rödlöken och lägg den tillsammans med rödvinsvinäger i cirka 45 minuter. potatisen cirka 20 minuter, löken cirka 3 minuter, bönorna och sellerin tar cirka 1 minut. Tillsätt sockerärtorna och koka cirka 1 minut. Koka grädden försiktigt i en teflonpanna tills den blir tjockare (tar cirka 15 minuter)

Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås

Recept Anders Levén, Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt
VILDSVINSBIFFAR MED RATATOUILLE

VILDSVINSBIFFAR MED RATATOUILLE

Mina fick stå inne i ca. 25 minuter för en innertemperatur på 72 grader. Häll på vinäger och passerade tomater och låt småputtra i 20-25 minuter
Vildsvinsköttbullar med gräddsås

Vildsvinsköttbullar med gräddsås

Tillsätt fiberhusken och ställ åt sidan i 10 minuter. Mortla enbär och timjan. Blanda vispgrädde, fond, fransk senap, enbär, timjan, peppar och en nypa salt
Vildsvinsbiffar

Vildsvinsbiffar

Mina föräldrar fyllde på med Vildsvin i helgen när de var här så passade på att bjuda svärföräldrarna på lite Vildsvinsbiffar
Vildsvinsfärsbiffar

Vildsvinsfärsbiffar

Låt dem steka ungefär 2-3 minuter på varje sida. Hacka löken fint och fräs den genomskinlig i lite smör
Svingott vildsvin

Svingott vildsvin

Vi sammanfattar så här, köttkonsumtion måste minska och av den bör vilt och närproducerat öka. Skiva späck och kött i mindre bitar

Strutsbiff med gorgonzolasmör

Krydda köttskivorna och stek dem i oljan ca 2 minuter på varje sida. Mosa osten med en gaffel och blanda med smöret

Helstekt strutsbiff med rotfrukter

Stek strutsbiffen runt om i 1 msk smör i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter, tills den fått fin färg. Linda in i smörpapper och låt vila 10–15 minuter. Fräs sockerärterna i 1 msk smör 1–2 minuter, de ska vara knapriga