Börja med att blötlägga lergrytan med lock ca 15 minuter i kallt vatten. Ta ut grytan och låt den stå med locket på ca 15 minuter. Ca 20 minuter att förbereda. Ca 15 minuter att eftersteka i grytan
Börja med att strimla rödlöken och lägg den tillsammans med rödvinsvinäger i cirka 45 minuter. potatisen cirka 20 minuter, löken cirka 3 minuter, bönorna och sellerin tar cirka 1 minut. Tillsätt sockerärtorna och koka cirka 1 minut. Koka grädden försiktigt i en teflonpanna tills den blir tjockare (tar cirka 15 minuter)
Låt färsen svälla några minuter. Jag gjorde järparna på älgfärs, men det borde passa lika bra med vilken god färs som helst du har i frysen vildsvinsfärs, rådjursfärs, lammfärs eller blandfärs
Recept Anders Levén, Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt
Tillsätt fiberhusken och ställ åt sidan i 10 minuter. Mortla enbär och timjan. Blanda vispgrädde, fond, fransk senap, enbär, timjan, peppar och en nypa salt
Stek ca 30 minuter. *=Ingredienser för sesampotatis. **=Ingredienser för pikantmorotskräm. ***=Ingredienser för kryddlök Stek strutsbiff likaskickligt som du steker dina vanliga biffar
Stek sedan färdigt i ugn på 175° i 10-15 min. Ta ut köttet, låt det "vila" i ca 20 minuter i aluminiumfolie. Tillsätt färsk, hackad timjan och låt pytten baka klart i ugnen i 5-8 min
Stek strutsbiffen runt om i 1 msk smör i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter, tills den fått fin färg. Linda in i smörpapper och låt vila 1015 minuter. Fräs sockerärterna i 1 msk smör 12 minuter, de ska vara knapriga