Kotlettrad ugnsstekt i mjölk med örter och citron. Ibland kan man ju komma undan genom att presentera en modern minimalistiskt fintallrik med två små tipiuppställda kotlettben, men det är ju inte riktigt jag
Blanda olja, citronskal, pressad vitlök ochrosmarin i en skål. Lägg i kotletternaoch vänd runt. Krydda kotletternamed salt och peppar och grilla dem 3–5 minuter per sida
Gnid in de långa kotletterna i rubb och låt det vila lite. Grilla sedan kotletterna på glöden så de får fin färg runt om, stäng gärna locket under tiden som du grillar
Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen. Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut
Grillade i ugn med BBQ-sås och en marinad på soja, olja, peppar och salt. En ugnsfast form som du har olja i botten och strött över medrosmarin, lägg i kotletterna
Pensla kotletternamed olivolja. Lägg upp kotletternaoch häll över resten av balsamicoskyn. Vispa ihop balsamvinäger och olivolja med repade rosmarinblad
Lägg en större hög med kol på ena sidan av grillen och inget på andra sidan. Marinera kött eller kyckling i plastpåse/skål med lock, så det täcker ordentligt
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.