Grilla långkokt högrev i midsommar
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 1 kg marmorerad högrev
  • 1 hel vitlök
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad RUB
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • Flingsalt
  • GLAZE
  • 1 dl kinesisk soya
  • 2 msk agave sirap
  • 1 msk ättika
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk ättika
  • 2 msk sirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk dillfrö
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 solovitlök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 Lägg högrev en hel vitlök i två delar (skalet kvar) och kryddor i en gryta. Fyll på med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar. Ta upp köttet. Lägg det i folie och lägg det i kyl under press i minst sex timmar.
  • 2 Mortla kryddorna till rubben och ”rubba” in dem i köttet. Låt det ligga i rumstemperatur med rubben i en timme.
  • 4 Tänd grillen, grilla köttet runt om och pensla glaze under tiden, tills du har en fin, knaprig yta.
  • 1 Sätt ugnen på 250 grader 2 Skrubba potatisen och halvera dem.
  • 3 Salta, peppra riv över vitlök och häll över grädde. Baka i ugnen i ca tjugo min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.