1 Lägg
högrev en hel vitlök i två delar (skalet kvar) och kryddor i en gryta. Fyll på med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar. Ta upp köttet. Lägg det i folie och lägg det i kyl under press i minst sex timmar.
2 Mortla
kryddorna till rubben och ”rubba” in dem i köttet. Låt det ligga i rumstemperatur med rubben i en timme.
4 Tänd
grillen, grilla köttet runt om och pensla glaze under tiden, tills du har en fin, knaprig yta.
1 Sätt
ugnen på 250 grader 2 Skrubba potatisen och halvera dem.
3 Salta,
peppra riv över vitlök och häll över grädde. Baka i ugnen i ca tjugo min.
En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Äntligen ska jag ta min lärarexamen och mitt andra ämne förutom spanskan blir hem & konsumentkunskap
Det är inne just nu att grillalite mer klassiskt kokkött. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Tankarna om en fusion mellan vad som är en av Sveriges kanske mest serverade lunch, skomakarlådan och en grilladbithögrev slår miglikt en rivningskula mot en dammig betongvägg
Mycket kan man säga om långkokthögrev – men vackert, det är det inte. Ena dagen långkokar man en bithögrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Jag kallar det här för europeiskfusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanskahögrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Grilladkycklingsallad med ost och majssås, nachochips och. Servings. Cook Time. Hamburgare med saffranspicklad schalottenlök, citronmajonnäs och serranoskinka
Middagen blev grymt god och vi testade för första gången att grillahögrev. Tryck in kryddorna iköttbiten och låt köttet liggai rumstemperatur någon timmainnan det ska grillas
Minusgrader utomhus, tända ljus inomhus. Och en gryta som sprider dofter och värme. Ja, jag är lycklig. Tänk att viprecis träffats vår nya kompis och vi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.