Gör så här. Hacka löken grovt eller strimla den. Låt löken fräsa sakta i smör ca 10 minuter. Pudra över mjölet, rör om och tillsätt fond, mjölk och grädde
Blanda senap, honung och vinäger. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll sakta ner vattnet under vispning för att tunna ut såsen
Jag gravade egen lax och till laxen behövs en gravlaxsås. Vanligtvis gör jag gravlaxsås med bara olja som bas, men denna gång hade jag även i lite majonäs
Det blev en varmrökt Öring ikväll och en variant på den klassiska gravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar
Om jag visste det var så här enkelt att göra egen gravlaxsås hade jag gjort det för 20 år sedan. ). Såå god, ni måste göra egen till julbordet och gravade laxen
Hittade detta recept på gravlaxsås i konsumbladet och det blev klart godkänt på julbordet. Lättgjord gravlaxsås1 sats3 msk senap1 msk strösocker1 krm salt½ krm vitpeppar1 dl majonnäs1 dl dill, hackad, färsk eller fryst1-2 tsk vinägerGör så härMät upp allt utom vinäger i en skål
Blanda senap, sirap, farinsocker, vinäger, salt och vitpeppar i en skål eller matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en stråle under kraftig vispning
Förra årets påskhelg njöt vi av gravad lax. visserligen inte hemgjord, men nog så god. Det finns ju faktiskt färdiglagade produkter som håller måttet, det är viktigt att inte glömma det, i ivern att laga allt själv
-) Givetvis ska det finnas en hovmästarsås (eller kallar du den gravlaxsås. Nu ska vi strax dra iväg till Liseberg för att titta på alla fina ljussättningar, äta lite gott, strosa runt och kanske åka lite karusell och garanterat frysa en del för det är av någon anledning alltid svinkallt på Liseberg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.