4 dl
vispgräddeTvätta grönkålen och klappa den torr. Skär bort stammen och hacka bladen. Skär bort den träiga delen av stammen och skiva resten.Smält smör i en kastrull och ha ner grönkålen. Fräs den på ganska låg värme tills grönkålen blivit glansig och smöret sugits upp. Dra över lite salt och pepparSlå på grädden och dra upp värmen så det börjar puttra. Låt det hela småputtra utan lock tills grädden reducerats till halva mängden. Rör om då och då. Låt det svalna och smaka eventuellt av med mer salt och peppar om det behövs.
Den här gången får det bli goda pannkakor med fyllning av gräddkoktgrönkål, ädelost och nötter. Grönkål äter vi ju mest i juletid, vilket egentligen är alldeles på tok, för den är både supergod och supernyttig, och kan användas till allt möjligt
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Grönkål, morot & purjo. Slanta morötterna, strimla grönkålen och purjon. 3 medelstora grönkålsblad. Tillsätt morötter och grönkål till vattnet och låt sjuda på meddelvärme i ca 3-4 minuter. 3 medelstora grönkålsblad
Röd quinoa med kokosstekt grönkål och grillad kyckling. färsk, skuren grönkål. Servera sedan den stekta grönkålen med ingefärsquionan, kycklingen och toppa med ytterligare kokosmjölk
Grönkål är en riktig hälsobomb. Det här är varför just du ska äta grönkål. Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.