Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Rör ihop med sesamfröna. Ringla över olivoljan och massera in den så att bladen täckts med olja. Blanda försiktigt med furikake-blandningen och servera direkt
Riv feta och den lagrade osten på den grova sidan och blanda med färskosten och smöret. Finhacka de soltorkade tomaterna , paprikan , persiljan och gräslöken och blanda med osten
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas. Jag tog Kittelbergets Yoghurt och varvade med Grädde, Kanel och rårörda Lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.