Rör ihop kvargen medhavregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers)
påstod att det var ett gammalt djungelordspråk men hur många rabarberpajer Fantomen lagat till låter vi vara osagt) För en rabarberpaj om året brukar vi ändå få till, oavsett hur sällan vi sötfikar
Igår tog jag mig för att baka glutenfritt fröknäcke igen eftersom förråden började sina. 2 dl glutenfriahavregryn. Jag satte in båda mina plåtar i varmluftsugn på knappt 150 grader och med ugnsluckan lite på glänt. 2 dl glutenfriahavregryn
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Skydda med aluminiumfolie om den får mycket färg. Har du rabarber kvar så testa denna paj, har du dessutom en glutenfri vän passar det perfekt att bjuda in till lite fika
Hirsflingorna kan dock bytas mot boveteflingor eller glutenfriahavregryn. Jag har den senaste månaden sett att många hittar hit till bloggen när de söker på glutenfrirabarberpaj eller rabarberpajmed mandelmjöl
Det här är det bästa glutenfria fröknäcket jag har kreerat. I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrön och chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Börja med att göra smuldegen. Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke, häll ner havregryn, mjölmix, sirap och socker och nyp ihop till en smulig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.