Rabarberpaj med havregryn och kokos 4 port 7 dl rabarberskivor, ca 1 cm tjocka
2 msk
potatismjöl
3 dl
havregryn
1 dl
riven kokos
1 msk
mald kardemumma
1 dl
kokossocker eller farinsocker
100 g
smör
1 dl
honung
Blanda samman rabarberskivorna med potatismjöl och lägg dom i botten av en smord ugnsfast form.
Blanda havregryn, kokosflingor, kardemumma och socker i en skål.
Tärna smöret och finfördela det i havregrynsblandningen så det blir en smulig massa och fördela den över rabarberna.
Ringla över honungen och ställ in pajen mitt i ugnen på 200 grader ca 20 minuter Ha koll så att inte ytan får för mycket färg, lägg i så fall på ugnsfolie.
Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg. Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning
Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg. Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning
Blanda mjöl, havregryn, socker ochkardemumma. Igår ville jag prova lite nya smaker och det blev en rabarberpajmed mandelmassa, en favoritingrediens som jag varje år tänker att jag ska ha med vid lussebullsbaket och göra längder utav saffransdegen och ha på just mandelmassa, och lite kardemumma hämtat från ett recept ur Vår bästa mat
I täcket som ligger över rabarberna finns det, förutom havregrynen som rubriken redan avslöjat, kokosflingor, socker och så den magiska fantastiska ingrediensen - brynt smör
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
Mät upp vetemjöl, havregryn, socker och smör (margarin) i en skål. Strö över socker och vaniljsocker. Servera rabarberpajenmed kall vaniljsås, vaniljglass eller det du önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.