Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.Fyllningen hittade hon i en kokbok från Viktväktarna som heter "Middagar och matlådor".Du behöver 10 cocktailtomater
Idag ligger hela världen - åtminstone min lilla värld här ute på vischan - inbäddad i vit florsockersnö, och adventsstämningen börjar så smått infinna sig
Du kan använda vilket sorts pajskal du vill till pajen, men mitt blev förstås glutenfrittoch den här gången med en blandning av bovetemjöl och rårismjöl
Den här pajen klarar sig alldeles förträffligt på egen hand, som ensam vegorätt och tillsammans med någon sallad, men den är också ett perfekt inslag på julbordet bland skinka, prinskorv och köttbullar
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Dagens middag blev en ost och kassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT
Så det fick bli skinka, tomat och mozzarella den här gången. Smöra pajformen och tryck ut degen. Fyll skalet med din fyllning och vipsa ihop ägg och mjölk och häll över alltihop
Glutenfri ost & skinkpaj med soltorkade tomater och paprika på bovete. Glutenfritt,. Ibland är jag drottning av höftande - och minns inte exakt mängderna av det jag har i det jag gör
Vet inte om bilderna gör dessa ost-och chiabullar rättvisa, men det är nog så goda och utgör ett bra alternativ till alla baugetter jag bakar stup i kvarten här hemma
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.