Pizzan är förstås glutenfri, och degen är i mitt tycke riktigt bra och lätthanterlig. Jag tänkte att jag skulle hjälpa dem lite på traven genom att äta pizzaoch skicka lite telepatisk coaching
Men med ostarna i form av en tunt bredd ostkräm och topping i form av både ört- och vitlöksstekt svamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
1 förp mix till en stor pizza 4-500 g passerade tomater med basilika 1 tsk oregano 2 msk olivolja 150 g rökt skinka, strimlad 350 g champinjoner, skivade 1 paprika, skivad ca 3 dl ost, riven
Idag tänkte jag tipsa er om en riktigt bra glutenfripizzamix. Mixen köpte jag på Senza Glutine, som också har en fysisk butik med allehanda glutenfria produkter i Stockholm
Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk ochglutenfri. Pizzabotten gjorde jag på en glutenfri universalbakmix från Urtekram, och den kan jag verkligen rekommendera om man har bråttom och snabbt vill slänga ihop en pizza
Fyll skalet med din fyllning och vipsa ihop ägg och mjölk och häll över alltihop. Det som är så bra med paj, är att man kan göra en miljard olika varianter, man bara tager vad man haver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.