Glutenfritt,. En mandelmarängtårta med vaniljvisp & jordgubbar, både enkelt och gott. Den kan du förbereda kvällen innan om du vill, och sedan går det väldigt fort att göra klart tårtan samma dag som den ska ätas
1Servering kolasås grädde, vispad hallonSätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform som är ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är kladdig. Låt kladdkakan svalna och stelna i kyl i minst 4 timmar, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasås och hallon
Tvätta citronen och clementinerna och torka dem. Det är inte så ofta jag bakar något med clementiner. Koka upp clementinsaft samt rivet skal från clementinerna och citronen ihop med strösocker och smör
Tillsätt hälften av sockret lite i taget under vispning, och fortsätt vispa till en maräng. Mal nötterna på mandelkvarn och blanda dem med resten av sockret och potatismjöl
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen. Perfekt inför oväntat besök eller om du är sugen på något, eller varför inte bjuda på till dina kollegor och eller vänner
En annorlunda och fräsch paj som du snabbt slänger ihop och sen får den stå till sig i frysen. En paj som du gör med bland annat gräddfil och vaniljpudding mix
Jag skulle göra två mindre pajer, en till mig själv och en till min pappa, och då han är glutenintolerant bytte jag ut vetemjölet till glutenfritt mjöl i degen till den ena pajen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.