11 burk
karamelliserad mjölk (dulce de leche) [à 397 g]
12,5 dl
vetemjöl
13
ägg
1
kolasås
1 grädde,
vispad
1
hallon
1225 g
smör 2 dl strösocker 1,5 dl farinsocker 0,5 tsk salt 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) [à 397 g] 2,5 dl vetemjöl 3 ägg
1 Servering
kolasås grädde, vispad hallonSätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform som är ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Ha i alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret. Rör försiktigt ihop med en ballongvisp, bara precis till det går ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är kladdig. Låt kladdkakan svalna och stelna i kyl i minst 4 timmar, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasås och hallon.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.