Kolakladdkaka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 12 dl strösocker
  • 11,5 dl farinsocker
  • 10,5 tsk salt
  • 11 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) [à 397 g]
  • 12,5 dl vetemjöl
  • 13 ägg
  • 1 kolasås
  • 1 grädde, vispad
  • 1 hallon
  • 1225 g smör 2 dl strösocker 1,5 dl farinsocker 0,5 tsk salt 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) [à 397 g] 2,5 dl vetemjöl 3 ägg
  • 1 Servering kolasås grädde, vispad hallonSätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform som är ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Ha i alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret. Rör försiktigt ihop med en ballongvisp, bara precis till det går ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är kladdig. Låt kladdkakan svalna och stelna i kyl i minst 4 timmar, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasås och hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.