Rör ihop kvargen medhavregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. 2 dl glutenfriahavregryn (jag kör alltid på Sempers)
Igår tog jag mig för att baka glutenfritt fröknäcke igen eftersom förråden började sina. 2 dl glutenfriahavregryn. Jag satte in båda mina plåtar i varmluftsugn på knappt 150 grader och med ugnsluckan lite på glänt. 2 dl glutenfriahavregryn
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Chiapuddingmed mousseaktig känsla och småkrisp från chiafrön, änna. Jag tänker mig att vi börjar med en klassisk chokladpudding och så eskalerar vi därifrån, ok med dig
Det här är det bästa glutenfria fröknäcket jag har kreerat. I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrön och chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Det fick bli vita chokladbollar med smak av vit jordgubbschoklad och en aning Limoncello. Du kan ta vit choklad med annan smaksättning om du föredrar det, exempelvis Vivanis vita choklad med mango och kokos som är ljuvlig
Har aldrig tänkt på att det ju går att baka egna digestivekex och då så att de också är både gluten- och laktosfria, men det är faktiskt hur enkelt som helst med mixer
inte för söta och fulla med blåbär. 100 gr mandelmjöl100 gr rismjöl50 gr ren havregryn1 tsk vaniljsocker1,5 tsk bakpulver2 ägg1 dl agavesirap eller socker
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Du kan variera med linfrö, bovete, havregryn mm. Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.